Dromedar

Camel_Skeleton___Richard_Owen___On_the_Anatomy_of_Vertebrates__281866_29.jpgDromedar är ett djur som tillhör familjen kameldjur. Dromedaren har, till skillnad från sin nära släkting kamelen, bara en puckel. En vuxen dromedar är mellan 2,3 och 3,5 meter lång, med en mankhöjd runt 2 meter och en vikt mellan 300 och 700 kilogram. Dromedaren lever tamt i Nordafrika och västra Asien där de används för transport av varor och människor. Världens enda form av vilda dromedarer finns i Australien.

Dromedaren, likt kamelen, kan klara sig upp till 2 veckor utan vatten och kan dricka hundra liter vid ett enda tillfälle. Puckeln på ryggen agerar fettreserv, som kan sparas vid god föda tillgång för att användas när födan är knapp.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>