Elefanten

Elephant.pair.750pix.jpgElefanten är ett utrotningshotat däggdjur som tillhör gruppen snabeldjur. Elefanten lever i flock som består av honor och ungar. Hanarna lämnar oftast flocken när de är i tonåren.

Djuret är det största landlevande djur och den största arten är stäppelefanten, som kan väga upp till sju ton och bli 4 meter hög. Honorna är dräktiga i 22 månader och föder en unge åt gången, som kan väga upp till 100 kilo.

Födan består av gräs, löv, kvistar och frukter och självklart vatten. Medelåldern ligger på 65 år och arten är den enda familj som inte dött ut av snabeldjuren.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>