Gorillan

iStock_000002099166XSmall.jpgGorillan är ett däggdjur som tillhör ordningen primater, och är människas närmsta släkting efter schimpansen. De är utrotningshotade och finns endast i Afrikas skogar, där de lever i flock och livnär sig på växter och frukt.
Gorillorna delas upp i två arter, östgorillor och västgorillor, som i sin tur delas upp bergsgorillor och låglandgorillor.

En gorilla lever i ungefär 65 år, och hanarna kan väga mellan 140-170 kilo. Honorna är mindre och väger cirka hälften. Idag finns det cirka 700-800 stycken bergsgorillor medans antalet låglandsgorillor är mycket större. Man upptäckte nämligen nyligen 125 000 gorillor som man tidigare inte vetat existerat.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>