Kejsarpingviner

KejsarpingvinerKejsarpingvinen är den största pingvinarten och lever på Antarktis med omnejd. Den kan bli 120 cm lång och hela 45 kg tung och om den överlever det första året blir den ibland upp till 20 år gammal.

Kejsarpingvinen häckar under den antarktiska vintern. Ett enda ägg läggs och det ruvas av hannen som värmer ägget mellan fötterna i två månader mitt ute på glaciären utan mat. Vinden och kylan hålls på avstånd genom att hannarna står i enorma grupperingar och turas om att stå ytterst. Under tiden äter honan upp sig vid havet och återkommer när ungen kläckts.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>