Leoparden

Leopard2.jpgLeoparden är det tredje största kattdjuret, bara lejonet och tigern är större och leopaderna återfinns mestadels i Afrika men även i Asien. De är mycket anpassningsbara och kan leva i flera olika miljöer.

Leoparden, som är ett rovdjur, lever ensam och träffar bara honor ett par dagar om året när de ska para sig. Föda skaffar den genom jakt och den består av andra djur. Leoparden jagar omkring trettio olika arter. Det har hänt att leoparder ätit människor men detta är väldigt ovanligt.

Pantern är inte en egen art utan det är en svart leopard.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>