Pandan

Giant_Panda_2004_03_2.jpgPandan är ett djur som tillhör familjen björnar. Djurets päls är vit med svarta fläckar runt bland annat öron och ögon. Pandan är en jämförelsevis rätt liten björn, med en längd mellan 1,5 och 1,7 meter. Ett fullvuxent djur kan väga mellan 70 och 150 kg. Pandan är starkt utrotningshotad och återfinns enbart i Kina.

Pandan lever ensam och träffar bara andra pandor under parningstiden. Pandans föda består till stor del av bambuskott, den är en växtätare. Det krävs dock uppemot 10-20kg bambuskott per dag och därför spenderar pandan största delen av dagen med att äta.

Pandan är Världsnaturfondens symbol.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>