Vildsvin

VildsvinVildsvin tillhör samma art som våra vanliga tamsvin. På många platser har vilda och förrymda tama svin också parats. Vildsvinen väger oftast upp till 150 kg (honorna 70-100 kg) och hanarna har kraftiga betar. Hanen kallas galt och honan sugga, precis som hos tamsvin. Vildsvinet kan leva i upp till 30 år.

Vildsvinet utrotades i Sverige på 1700-talet, men återinfördes från mitten av 1900-talet och har sedan dess funnits både vilt och i hägn. Idag finns det vilda populationer från Mälarregionen och söderut, med stora etableringar i Stockholms -, Södermanlands – Östergötlands -, Skåne – och Hallands län. I övriga län i södra delen av landet finns de endast sporadiskt.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

  • -
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>