Guden Ares

iStock_000006786379XSmall.jpgGuden Ares var krigets gud i den grekiska mytologin. Ares var blodbadets krigsgud, och mycket brutal. Han utkämpade krig för krigandets skull, och brydde sig inte om vilken sida han kämpade för. Denna blodtörstighet gjorde att han ofta blev utesluten från de andra gudarnas krets. Ares stred med spjut och fackla, hans kännetecken var gamen.

Ares var son till Zeus och Hera. Han hade även en syster, Athena, som var en krigsgudinna och representerar de listiga och strategiska i krigen till skillnad från blodbadens Ares. Athena gillade inte att Ares var så stridslysten, så dom hamnade ibland i krig med varandra. Ares motsvarighet i romersk mytologi var Mars.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Religion och Filosofi och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>