Midgård

Yggdrasil.jpgMidgård är i nordisk mytologi den plats där människorna bor. Midgård är en borg som är belägen på jordens mitt. Inom borgen finns Asgård som är placerat i dess mitt och det är i Asgård som gudarna huserar i den nordiska mytologin. Midgårds gräns kantas av ett stort staket, byggt av jätten Ymers ögonbryn. Borgen omges av ett stort hav.

Den brittiska författaren J.R.R. Tolkien var mycket fascinerad av den fornnordiska mytologin och döpte därför människornas värld i trilogin Sagan om Ringen till just Midgård, eller Middle Earth som är den engelska översättningen. Namnet Midgård, Middle Earth, förknippas därför brett med Tolkiens värld snarare än nordisk mytologi.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Religion och Filosofi och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>