Kristdemokraterna

413px_Kristdemokraterna.svg_copy.jpgKristdemokraterna är ett svenskt politiskt parti. Kristdemokraterna är det femte största partiet i riksdagen och det fjärde största partiet i Sverige räknat till medlemsantal. Partiet bildades 1964 under namnet Kristen Demokratisk Samling, en från början fri kristen sammanslutning som varken var socialistisk eller borgelig. Sedan partiet bildades har det rört sig mer mot höger och är idag det mest konservativa av de borgeliga partierna.

Kristdemokraterna har varit med i riksdagen sedan 1991 och nuvarande partiledare är Göran Hägglund. Partiet ingick inför valet 2006 i Allians för Sverige som vann valet, och Kristdemokraterna fick tre ministrar i Fredrik Reinfeldts regering. Partiet ideologi baseras på kristen människosyn och värdegrund och Kristdemokraternas viktigast områden är familjepolitiken och äldreomsorgen.

Du kanske också är intreserade av dessa inlägg:

Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>