Aftonbladet

800px_Aftonbladet_wordmark.svg.pngAftonbladet är en svensk kvällstidning som tillsammans med Expressen dominerar utbudet av kvällstidningar i Sverige. Aftonbladet är en oberoende socialdemokratisk tidning och ägs till 50,1 % av LO. Tidningen är i tabloidformat och innehåller sensationsnyheter, sport och nöje.

Aftonbladet grundades den 6 december 1830 av Lars Johan Hierta, och var till skillnad från andra tidningar vid tiden en nyhetstidning publicerad på kvällen med nyheter som kunde intressera den stora massan.

Aftonbladet är Sveriges största dagstidning och trycks i 390 000 exemplar på vardagar och 450 000 ex. på söndagar. Aftonbladet.se är nordens största nättidning och får dagligen över 2 miljoner besök.

This entry was posted in Samhälle and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Aftonbladet

  1. Anneli says:

    Aftonbladet är en sjukt dålig tidning som ägnar sig åt rasism när det gäller vissa hundraser. Jag är själv fantast av rasen rottweiler och har tidigare haft en sådan.
    Det händer inte mer med den rasen än andra raser. Golden retriever lär ju vara den ras som biter allra mest.
    Dessutom så kan man inte skriva att det är den eller den rasen om man inte har sett en stamtavla på hunden, för då räknas den som en blandras. Blir jävligt förbannad och uppmanar härmed alla hundälskare att sluta köpa denna blaska som dessutom mest innehåller skvaller, ointressant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *